Wijnsuggestie

We selecteerden voor u enkele lekkere wijnen die een mooie combinatie vormen met onze afhaalgerechten. Zo maak je het feest compleet!

Aperitief
Champagne Castelnau brut réservee
Deze Champagne heeft maar liefst 6 jaar sur lie gerijpt. Duidelijke aroma’s van noten in de neus, kruidigheid van tijm en laurier en aroma’s van steenvruchten. In de mond peperkoek en hazelnoot.

Crémant de Bourgogne Louis Picamelot, Blanc de Blanc Heritage 1926
Een ‘Blanc de Blanc’ op basis van Ugni blanc, Chardonnay en pinot blanc Het wijnhuis bestaat bijna 100 jaar en is de hele tijd in handen van dezelfde familie.    

***
Sint-Jacobsvrucht in ceviche
Bidoli – Fruili – Italië
Sauvignon blanc
Een heel mooie wijn om mee te starten! Deze wijn is heel zuiver gemaakt. Een mooie expressieve neus met aroma’s van passievruchten, pompelmoes en salie.

***
Kabeljauw met gepocheerde oester
Grand Noir – Pays d’Oc – Frankrijk
Viognier – Chardonnay
Een mooie ronde wijn, proef de harmonie van de 2 cepages die elkaar mooi ondersteunen. Aroma’s van mango en abrikoos doen de winterkoude snel vergeten!

***
Medaillon van hert
Vinas De Lujan – Mendoza – Argentina
Malbec
Een dieprode wijn, boordevol toetsen zwart fruit, bosbessen en geurig cederhout. Een ideale begeleider bij een mooi stuk rood vlees of heerlijk sappig wild!

***

Bonbon van ganzenlever
Domaine des Schistes – Maury rouge-
La cerisaie
Een pareltje uit Maury, een streek gekend om zijn zoete wijnen. De wijngaarden liggen allen zuid georiënteerd wat resulteert in mooie rijpe, zoete druiven. Door de 5 maanden rijping op houten vaten weet de wijnbouwer een mooi samenspel te verkrijgen. Mooie begeleider bij ganzenlever en kaas!

***

Assortiment kaasjes
of
Mini buche met rabarber, limoen & ricotta
Chateau Moulin Caresse – Montravel – Sauvignon blanc, semillion, Muscadelle
Licht zoete wijn uit de regio tussen Bordeaux en Bergerac. Deze wijn heeft een typisch bouquet van kruiden en honing. De perfecte combinatie bij kaas en dessert…